Pogoji poslovanja

Spletna trgovina hitnakupi.si je specializirana spletna prodajalna za blago s področja pripomočkov za dom.

– ponudnik je Vesna Rihar s.p., Zalarjeva Cetsa 8, 1353 Borovnica, ID za DDV 30928486, matična številka 8067163000
– uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
– spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku 

REGISTRACIJA

Z nakupovanje v spletni trgovini hitnakupi.si lahko pričnete, ko opravite registracijo uporabnika. Kot registriran uporabnik se lahko prijavite osebno in pri tem posredujete verodostojne zahtevane podatke. Upravitelj Vesna Rihar s.p. bo vse prejete podatke varoval skladno s pravili zasebnosti in v nobenem primeru prejetih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne hitnakupi.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. 

KOMERCIALNI POGOJI IN DOSTAVA

Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo na dan nakupa, to je na dan zaključka in oddaje naročila, samo za nakupe preko hitnakupi.si.

PLAČILO

Na sedežu podjetja je možno plačati z gotovino ali kartico (maestro, mastercard, visa…).

hitnakupi.si izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Uporabnik ima možnost plačati naročeno blago ob dostavi.

 

NAROČANJE

hitnakupi.si sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v izvedbi. 

IZVEDBA ALI ZAVRNITEV NAROČILA

hitnakupi.si bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil, pričel v najkrajšem možnem času. O začetku izvedbe vašega naročila vas bomo obestili s sporočilom na vaš elektronski naslov.
hitnakupi.si lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne. 

NAROČILO POTRJENO

hitnakupi.si v največ 48 urah od prevzema naročila pregleda in preveri dobavljivost ter naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. hitnakupi.si si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med uporabnikom in ponudnikom je nepreklicno sklenjena, ko kupec prejme potrdilo na elektronski naslov (e-mail).  

NAROČILO ZAKLJUČENO IN POSLANO

hitnakupi.si v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V tem delu je uporabnik obveščen o roku in načinu dostave. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o roku in načinu dostave, o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

DOBAVNI ROK

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 3-5 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 15 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi, je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu. 

DOSTAVA

Blago lahko prevzamete osebno v naši prodajalni v Zalarjeva cesta 8, 1353 Borovnica vsak dan od pon. do pet. 09-12h 13-17h. 

V primeru poštne dostva mora hitnakupi.si blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Stroški dostave se obračunajo po sledečih kriterijih: 
– brezplačna dostava pri nakupu nad 300 €
– vsa naročila do vrednosti nakupa 300 € se poštnina obračuna po aktualnem ceniku Pošte Slovenije 

GARANCIJA IN POOBLAŠČENI SERVISI

Vsi izdelki v prodaji na hitnakupi.si imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. Seznam pooblaščenih servisov za vaš izdelek prejmete z izdelkom. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližji pooblaščeni servis. Garancijo lahko uveljavljate z garancijskim listom, kopijo računa in drugimi dokumenti, ki so navedeni na računu.  

VRAČILO BLAGA

Fizične osebe lahko na hitnakupi.si kupljene izdelke vrnejo v roku 15 dni po prejemu na sedež Vesna Rihar s.p. ali nas o tej želji pisno obvestijo najkasneje v roku 15 dni po prejemu blaga. V slednjem primeru mora kupec najkasneje v naslednjih 15 dneh blago nepoškodovano tudi vrniti na naš naslov.
Izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo računa. Hitnakupi.si vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.